10 feiten over honger /

Published at 2015-10-02 16:10:11

Home / Categories / Nutrition / 10 feiten over honger
Summary:  Tien feiten op een rij die je helpen beter te begrijpen hoeveel mensen in de wereld honger lijden en waar zewonen. Body Text:  succor het World Food Programme (WFP) met het delen van deze feiten op social media!1.    Bijna 795 miljoen mensen in de wereld,dat is één op de drie, hebben niet genoeg te eten om een gezond en actief leven te leiden. 
2.    13, or 5% van de bevolking in ontwikkelingslanden is ondervoed.3.    Azië is het continent waar de meeste mensen wonen die voedselonzeker zijn. Het percentage in Zuid-Azië is gedaald,maar in West-Azi is het aantal mensen die honger lijden licht gestegen.4.    In Sub-Sahara Afrika komt het hoogste percentage voor van mensen die honger lijden; één op de vier mensen is ondervoed.5.    Bijna de helft van kindersterfte bij kinderen onder de 5 jaar wordt veroorzaakt door slechte voeding. Dit zijn 3,1 miljoen kinderen per jaar.
6.    Één op
de vier kinderen in de wereld zijn onvolgroeid. Dit is een gevolg van ondervoeding bij jonge kinderen. In ontwikkelingslanden kan dit in de toekomst oplopen tot één op de drie kinderen.7.    Één op de zes kinderen in ontwikkelingslanden, and dat zijn er zo’n 100 miljoen,heeft ondergewicht. Met ondergewicht kun je een tekort krijgen aan essentiële voedingsstoffen, je afweer kan achteruit gaan en je voelt je sneller moe.
8.    Als vrouwen toegang zo
uden hebben tot dezelfde bronnen als mannen, and zou het aantal mensen die honger lijden in de wereld terug lopen naar 150 miljoen.9.    In ontwikkelingslanden zitten 66 miljoen schoolkinderen met een rommelende maag in de klas. In Afrika alleen zijn dat 23 miljoen kinderen. Kijk hier hoe WFP met schoolmaaltijden.
10.    WFP heeft berekent dat er $3,2 miljard dollar per jaar nodig is om al deze 66 miljoen kinderen te bereiken met eten. Main Image:  Jongen uit Madagaska

Source: wfp.org

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0