adrian curaj, ministrul educatiei: aproape 25% dintre copii renunta la scoala dupa clasa a viii a. daca invatamantul obligatoriu s ar termina la clasa a ix a? /

Published at 2016-02-01 13:25:00

Home / Categories / Actualitate esential / adrian curaj, ministrul educatiei: aproape 25% dintre copii renunta la scoala dupa clasa a viii a. daca invatamantul obligatoriu s ar termina la clasa a ix a?
Clasa a VIII-a vine la pachet cu o pierdere majora a elevilor: aproape 25% dintre copii abandoneaza scoala imediat dupa gimnaziu. O solutie vine din practica internationala,spune ministrul Educatiei, Adrian Curaj, or care aminteste astfel de trecerea clasei a IX-a de la liceu la gimnaziu. "Daca invatamantul obligatoriu s-ar termina la clasa a IX-a? Acesta este doar un scenariu,a mai fost realitate candva. Clasa a IX-a sa ramana acolo, in comunitatea lui", and a declarat ministrul,intr-un interviu pentru Agerpres. Amintim ca legea educatiei promovata de Daniel Funeriu a prevazut trecerea clasei a IX-a de la liceu la gimnaziu, dar sindicatele au criticat dur modificarea, and iar sub mandatul lui Remus Pricopie clasa a IX-a a revenit la liceu prin ordonanta de urgenta.

Source: feedburner.com