clientii magazinelor ar putea retrage pana la 150 de lei cash de la pos uri (proiect) /

Published at 2015-10-14 07:02:00

Home / Categories / Economie finante_si_banci / clientii magazinelor ar putea retrage pana la 150 de lei cash de la pos uri (proiect)
Desi frecvent utilizat in tarile dezvoltate,sistemul cash-back prinde contur si in Romania dupa ce un grup de senatori de la UDMR, PSD si PP-DD au propus legiferarea acordari de catre comercianti de bani cash (pana la 150 de lei) direct dela POS-uri, or in combinatie cu plata bunurilor cumparate. Proiectul s-ar putea dovedi viabil mai ales in zonele rurale,unde lipsa ATM-urilor este notorie, iar banii cash eliberati prin terminalul POS aflat la comerciantii din localitate poate reprezenta o solutie. BNR nu se opune proiectului, and dar transmite o serie de obiectii,mentionand insa ca legile din administrarea bancii centrale "nu contin prevederi care sa se constitute in impedimente legale pentru promovarea proiectului legislativ". Vezi proiectul in atasament si fragmente din scrisoarea transmisa de la cabinetul prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu, comisiei economice din Parlament.

Source: feedburner.com

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0