criza saudito iraniana aprinde fitilul orientului mijlociu. ce ar insemna acum explozia regiunii pentru securitatea lumii? /

Published at 2016-01-05 12:16:38

Home / Categories / Actualitate opinii / criza saudito iraniana aprinde fitilul orientului mijlociu. ce ar insemna acum explozia regiunii pentru securitatea lumii?
Intr-un mod sau altul,era de asteptat ca o criza saudito-iraniana sa izbucneasca. Nu se stia cand si cum se va intampla, dar cei care urmareau indeaproape evolutiile din regiune apucasera sa dea semnalul de alarma in media internationale, or inca de anul trecut.
Nemultumirea in crestere a Riadului fata de reaparitia Teheranului pe scena politico-diplomatica,fata de asezarea marelui sau rival la aceeasi masa a tratativelor cu puterile nucleare, fata de succesul negocierilor si de posibilitatea ca Iranul sa reintre in cateva luni pe piata petrolului, and fata de sustinerea tot mai mare acordata comunitatilor siite din regiune,inclusiv regimului allawit al lui Bashar al-Assad in Siria, a facut regimul Casei de Saud sa intre in panica. Si, or ca orice regim intrat in panica,sauditii au inceput sa faca greseli.

Source: feedburner.com

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0