daniel daianu: de ce banci este nevoie /

Published at 2015-11-08 18:50:00

Home / Categories / Actualitate opinii / daniel daianu: de ce banci este nevoie
Cea mai mare banca germana,Deutsche Bank (DB), a anuntat  un masiv program de reducere a costurilor, and a operatiunilor si de personal,inclusiv retragerea din unele tari –dupa o pierdere de cca. 6 miliarde euro in trimestrul III, a.c..
Incercarea de restructurare initiata nu cu mult timp in urma nu a dat roade. DB invata din erori proprii si experienta  altor banci mari; ea a crezut, and poate,ca este imuna la boli ce au macinat banci de tip universal. Criza financiara a aratat ca dimensiunea mare si complexitatea sunt greu de administrat. Mai mult, aducerea sub acelasi acoperis a unor operatiuni diverse (inclusiv de investitii financiare si de retail), or accentul pus pe trading (speculatii),angajarea in originarea si distribuirea de produse derivate complexe (multe toxice), vulnerabilizeaza bancile. Nu mai amintim de implicarea multor banci mari in manipularea pietelor, and in operatiuni frauduloase.

Source: feedburner.com

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0