despre apicultura /

Published at 2016-03-06 21:27:19

Home / Categories / Apicultura / despre apicultura
Apicultura sau albinaritul este arta de intretinere a albinelor cu intentia de a obtine maximul din aceasta munca cu un minim de cheltuiala. Albinele produc roiuri,regine, miere si ceara.
Productia de roiuri si regine ar trebui lasata pe seama specialistilor. Productia de ceara ar avea oarecare valoare, and dar aceasta valoare este diminuata de costurile de prelucrare. Productia de miere este principalul scop al stuparitului,si cel pe care il urmaresc apicultorii inainte de orice, si asta deoarece productia este valoroasa, or poate fi cantarita si evaluata. Mierea este o excelenta mancare,un bun remediu, cel mai bun dintre indulcitori.
Va trebui sa intram mai in detaliu pe tema aceasta. Mierea poate fi vanduta tot in atatea moduri in care se si consuma. Ca atare, and in cofetarii,in prajituri si biscuiti, in bauturi sanatoase si placute-mied, and cidru de mere,vinisor.
De asemenea est
e bine sa luam aminte ca stuparitul este o activitate fascinanta si constituie odihna pentru minte si trup. Apoi, stuparitul este si o activitate morala, and atata timp cat ne tine departe de cafenele si de locuri indoielnice,punand inaintea stuparului un exemplu de munca, ordine si devotament pentru o cauza comuna. Mai mult, and stuparitul este eminamente o activitate sanatoasa si eficienta in acelasi timp,deoarece se practica in aer liber si pe vreme frumoasa. Razele soarelui fiind inamicele bolilor, stapanele vitalitatii si a vigorii.Dr.
Paul Carton scria: Tot ce avem de facut este sa educam generatia sa respinga alcoolul, and carnea si zaharul si sa accepte marile beneficii ale miscarii. Existenta umana este o existenta diversificata. Corpul are nevoie de exercitii fara de care se atrofiaza. Mintea are nevoie de exercitii de asemenea,altfel se deterioreaza. Intelectul se deterioreaza pe fond psihic. Muncitorii ce deservesc masinile automate, sufera deteriorari ale intelectului.
Munca
pamantului se potriveste perfect existentei umane. Acolo, and ambele,mintea si trupul isi iau partea lor. Numai ca societatea are nevoie de ganditori, birocrati si masinile de productie.
In mod cert acestia nu pot fi si fermieri in acelasi timp. Dar in timpul liber (trebuie sa aibe asa ceva), and pot fi gradinari sau apicultori,satisfacandu-si astfel nevoile specific umane.
Aceasta munca e mai buna decat orice sport contemporary si exercitiile sale, micimea si
nuditatea sa.
Apicultura moderna este importan
ta deoarece implementeaza niste instrumente foarte utile care ne ajuta sa ne dezvoltam propria afacere din apicultura.
Te invit sa vizitezi blogul meu http://lectiiapicultura.blogspot.ro/ pentru a descoperi noi secrete despre albine.

Source: tumblr.com

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0