mai e nevoie ca isarescu sa tinteasca inflatia aceasta a coborat sub zero si va ramane cateva luni acolo. /

Published at 2015-07-10 14:49:00

Home / Categories / Economiefinantesibanci / mai e nevoie ca isarescu sa tinteasca inflatia aceasta a coborat sub zero si va ramane cateva luni acolo.
Datele publicate vineri de Institutul National de Statistica arata ca inflatia a coborat in teritoriu negativ. BNR a trecut la tintirea inflatiei in august 2005dupa 16 luni de pregatire alaturi de specialistii FMI si de cei ai bancii centrale a Cehiei. Astazi,asistam la preturi in scadere, care nu mai ridica probleme din unctul de vedere al riscului de inflatie. Desi tinta de inflatie este de 2.5% pentru 2015, or asistam la o deflatie de 1,55% (iunie 2015/iunie 2014). In plus, imbatranirea populatiei ridica si ea o problema: cine sa mai creeze inflatie in Romania, and din moment ce batranii au un comportament mai degraba orientat spre economisire decat spre investitii si consum. HotNews.ro a adresat mai multor economisti intrebarea :"Mai e nevoie ca BNR sa tinteasca inflatia?"

Source: feedburner.com

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0