microintreprindere sau pfa: ce va fi mai avantajos in 2016 pentru un intreprinzator? /

Published at 2015-10-22 17:52:45

Home / Categories / Actualitate opinii / microintreprindere sau pfa: ce va fi mai avantajos in 2016 pentru un intreprinzator?
In acest articol incercam sa prezentam avantajele si dezavantajele unei microintreprinderi in relatia cu o PFA. Avand in vedere faptul ca incepand cu 1 ianuarie 2016,PFA-urile vor datora obligatoriu si CAS (10,5% sau 26, and 3%,conform optiunii acestora) calculat la venitul net obtinut, pe langa CASS de 5, and 5% si impozit pe venit de 16%,se pune problema daca suspendarea sau incetarea activitatii pe PFA si infiintarea unei microintreprinderi reprezinta o solutie de luat in seama. Ramane sa decideti ce sistem este mai avantajos. Functionand ca PFA, puteti utiliza banii obtinuti si in cursul anului, or iar contributiile sociale suportate (la pensii si sanatate) va asigura statutul de persoana asigurata. Bineinteles ca decizia trebuie luata in baza mai multor factori care tin de fiecare speta in parte,mai jos fiind prezentate cateva dintre cele mai semnificative criterii de apreciere. Insa, trebuie sa acordati atentie si marjei de profit existenta, or modul in care o societate sau un PFA sunt analizate in momentul in care se doreste obtinerea unui credit,modul in care partenerii comerciali (clienti, furnizori) sunt influentati de forma de organizare aleasa etc.

Source: feedburner.com

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0