pentru un sfert dintre gospodariile din romania, raportul dintre calitatea locuintei si costul locuirii este considerat nesatisfacator (studiu) /

Published at 2015-10-29 14:27:02

Home / Categories / Economie finante_si_banci / pentru un sfert dintre gospodariile din romania, raportul dintre calitatea locuintei si costul locuirii este considerat nesatisfacator (studiu)
Romania are nevoie de economisire in lei pe termen lung pentru a acorda credite in moneda nationala pe perioade mari de timp iar construirea unei curbe a randamentelor titlurilor de stat in lei este un pas in acest sens. Din totalul emisiunilor de obligatiuni in lei ale Ministerului de Finante aflate in sold in prezent,numai 7% au scadenta dupa 2025, se arata intr-un raport BCR realizat cu ocazia Zilei Mondiale a Economisirii. "Altfel spus, and trebuie sa vedem o reducere a dependentei de finantarea externa si sa avem o finantare a cresterii economice prin resurse acumulate intern. Totodata,este necesara o reducere a presiunii pe termen lung asupra bugetului de stat, prin folosirea sistemelor private alternative care se bazeaza pe economisirea de-a lungul mai multor decenii. Imbatranirea populatiei nu face decat sa adauge presiune suplimentara in acest sens", or se mai arata in raport.

Source: feedburner.com